Както знаете бездомните животни, чийто брой никой не контролира, са 

...
 
Както знаете бездомните животни, чийто брой никой не контролира, са 
Коментари Харесай

Как да се защитите от глутница кучета

 dog

 
Както знаете бездомните животни, чийто брой никой не управлява, са  се появили заради напълно безразличното  към този въпрос държавно управление. Бездомните глутници  кучета се усещат изцяло удобно в модерния  град, трансформирайки се  в неразделна част  от неговата екологичната  среда.

Ето защо  от опасността от конфликт с глутница бездомни животни никой не е ваксиниран. И всеки би трябвало да знае най-малко няколко правила, посредством които да може да избегне  нападение  или даже да се отърве от тях.
 
   Вражеска територия

На първо място, би трябвало да се заобикаля минаване през територия, заета от доста кучета. Най-често това  са индустриалните зони, пристанища, депа за боклуци и свободни терени. Ако инцидентно попаднете на такова място – най- евентуално ще ви посрещнат. Без да се впускате в бягство и без да се  обръщате  към кучетата с тил, напуснете техните владения.

    Не им   показвайте гърба си

Агресивно настроените кучета би трябвало постоянно да са в полезрението ви. Обръщайки се с тил, вие ще разсъните в тях  ловния им инстинкт и ще ги провокирате да ви нападат. Дръжте се умерено, потиснете страха си, не размахвайте ръцете си напразно и не крещете. Положението може да избави чадър – отворете го внезапно, това ще усили силата на звука и ще шокира кучетата.

   Команди

Ако кучетата  дълго време не се вземат решение да ви нападат, е належащо да ревизирате тяхната реакция на команди. Основното нещо е да не ви трепне  гласа. Спокойна, само че внезапна команда като „ Марш! “ и „ Бягай! “ може да охлади желанието за офанзива на кучетата, даже в случай че те не са научени на тези заповеди.

Късмет!

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР